Despre mine

Este mai muult decât evident că acest blog îmi poartă numele. Și pentru că mi se pare mai mult decât corect (da….știu, exagerez cu corectitudinea) să știți cine sunt înainte să mă „cititi”, iată :

10 lucruri pe care nu le știai despre Iulia Gângă

1. Sunt din Bacău,

2. Am 30 de ani,

3. Sunt căsătorită,

4. De profesie psihoterapeut,

5. Din pasiune blogger,

6. Am un job full time,

7. Profesez și în practică privată (găsiți ușor cabinetul și pe google),

8. Am fooaaarte multe cărți în casă,

9. Le-am și citit …

10. Îmi place să confectionez tot felul de lucruri mici, mari, mai mult sau mai puțin utile.

Și, ca să răspund la prima întrebare la care ești sfătuit să răspunzi atunci cand ți se spune într-un blog despre blogging cum să începi un blogg … (Spune asta fără să respiri…) : ce știi să faci cel mai bine?

Simplu. Cel mai bine știu să le spun oamenilor ce e cel mai bine pentru ei ca să fie cea mai bună variantă a lor. (Aaa?…Îmi plac jocurile de cuvinte…).

Dar acum, lăsând gluma la o parte, întrebarea chiar m-a pus pe gânduri. Pentru că, deși aveam un răspuns încă dinainte să scriu, acesta se tot modifică, am adăugat unele chestii, am scos altele. Răspunsul meu, ca de altfel și viața, se rafinează pe parcurs. Odată cu noua experiență de a scrie, mi-am dat seama că mai sunt bună și la asta, și la cealaltă. Însă toate în congruență cu primul meu răspuns: sunt bună atunci când sunt printre oameni. Dar, o vreme m-am exclus chiar pe mine. Și uite așa, scriind despre mine pentru ceilalți, m-am trezit că hei….și eu mă pot îmbunătăți, și eu pot evolua. Pentru că da, eticheta de psihoterapeut te blochează. Oamenii te așează undeva pe un pedestal, acolo, alături de perfecțiune, crezând că terapeuții nu pot fi decât perfecți. A fi terapeut nu poate fi decât ceva serioos, ceva tragic, ceva traumatizant. Iar oamenii evită ceea ce doare, ce traumatizează. Și cum să mi-i apropii dacă mă mulțumec cu pedestalul pe care stau?

Ei bine, eu cobor de acolo. Da, sunt psihoterapeut, dar acum sunt și blogger, așa cum sunt și team leader la job. Ei și? Cele trei nu se contrazic, ele se potențează una pe alta. Și toooate experiențele din tooate domeniile m-au ajutat să devin bună la oameni.

Pot să motivez, dar fără discursuri motivaționale. Pot să mă adaptez la fiecare și la modul lui de a vedea viața, însă nu îmi pierd Eu-ul, ci îl folosesc drept model. Sunt un terapeut serios, căci încredera celorlalți nu e amuzantă, dar sunt veselă când ei descoperă, fericiți, o soluție la îndemână.

Asta fac eu pe blog. Nu îți spun ce sa faci, cum să stai, că toate problemele tale în viață sunt din cauza mamei tale (cred că știm cu toții despre ce vorbesc) ci doar o să îți povestesc despre mine, despre cum fac eu. O să îți arăt ce îmi folosește mie și care ar fi alternativele. Îmi doresc conversații deschise, în care ne acceptăm unii pe alții și părerile care ne definesc.

Așadar, psihoblog. Parcă sună mult prea de suprafață ca să cuprindă filosofiile, teoriile, tehnicile psihoterapiei, ale vieții, ale fericirii. Dar toate fac parte din viața mea și eu nu mai pun de acum delimitarea clară între profund și suprafață. Și pielea e organ de suprafață, dar ce ne-am face fară ea? Și ne îngrijim mai mult de ea decât de celelate organe.

Așa că da. Sunt un psihoterapeut care scrie despre un stil de viață sănătos, de la rimel, gloss, la dresuri și traume și conflicte, cupluri, copii, familie, parfumuri și cărți și filme si locuri pe care îmi place să le revizitez.

Scriu despre cine sunt eu și cum am ajuns la mine.

Militez pentru oameni care să se cunoască, să ducă o viață conștientă, să aleagă ce e potrivit pentru ei nu pentru ceilalți. Care să cunoască libertatea de a fi și de a vorbi despre sine, care nu se învinovățesc pentru că se iubesc pe sine.

De unde și hashtag-ul meu preferat. „Semnătura” mea de bloggeriță:

#eusunteu

Vă invit să îl folosiți de fiecare dată când ceva vă aparține. Că e o poză cu ceva ce ați gătit, sau cu noile botine achiziționate. Că e ceva prin care treceți, o promovare, un nou job. Că tocmai ați născut, v-ați căsătorit, ați divorțat. Orice vă face să fiți conștienți că fără voi nu  s-ar fi întâmplat. Că noi suntem în spatele a ceea ce se întâmplă în viața voastră.

Cu cel mai mare drag,

Iulia

IMG_20170125_083822