Ce faci în acest Octombrie?

1 octombrie. Cu soare. Dar nu călduros. Afară a fost rece, deși de după geamul închis nu aș fi spus asta. M-am trezit cu soarele în ochi, nepregătită pentru aerul rece care m-a izbit agresiv când am vrut să aerisesc. Însă mie îmi plac aceste zile de toamnă, reci dar însorite, în care nu am nici un plan, dar în care știu că unele stări anume mă vor cuprinde.Și, ca să le fac față, să nu le las să mă copleșească, îmi țin timpul cât mai ocupat. A fost o zi frumoasă, cum sper că vor mai urma. Așa că poate vă ajută să vă inspirați, mai ales pe voi, cei care nu agreați în mod deosebit toamna …

  1. Aerisesc

Ceva ce fac în fiecare dimineață… Numai că atunci când în casă aerul are aceeași temperatură ca cel de afară (adică e atât de cald în casă de nu mai știi ce să dai jos de pe tine) nu prea îmi pare mie că aerisesc cine știe ce, geamurile stau oricum deschise zi și noapte. Însă, în octombrie, când deja pilota e scoasă, când în pat e cald și afară e rece, să deschid geamul e ca un ritual de trezire la viață. Ca să nu mai zic, când închid geamul e ca și cum aș fi într-o casă nouă, curată, proaspătă ca ziua ce începe.

       2. Îmi fac un ceai Yogi

Și mă bucur de mesajul motivațional. Cel de azi? „Spread the light, be the lighthouse”. E chiar un citat de Yogi Bhajan, unul dintre învățătorii spirituali yogini.  Din toate sortimentele încercate până acum (și chiar sunt multe, ar merita un articol separat… ) preferatul meu rămâne Ginseng Flower. Un ceai cu arome de pământ, care parcă mă ancorează în realitatea zilei pe care o trăiesc și care mă ajută să clarific tot ce vreau să îmi aducă orele următoare.

IMG_20171001_194805.jpg

       3. Creativesc

Adică mai pun una alta la cale. Mai scot panglicile, lipiciul, cartoanele, pensoanele și ce mai am eu prin cutiile mele de bricolaj. Azi am pictat. Cutiuțele minune, pe care le-am primit zilele trecute și pe care le pregătesc drept cadou cuiva drag care va ști cum să le valorifice și cum să se bucure de ele (și cum să le integreze în desig-ul spațiului, că oricum se pricepe la asta mai bine decât mine).

IMG_20171001_194938

       4. Ascult muzică

Pe fundal, atunci când creativesc ceva, nu pot să suport liniștea. Nu mă inspiră. Am nevoie de note, de versuri, de metafore. Și cum pe youtube resursele sunt nelimitate, normal că mi-am căutat un playlist de octombrie, cu melodii indie / folk, de toamnă, de atmosferă hygge, care să meargă până și cu outfit-ul meu de stat în casă, toamna.

       5. Sweater weather

Apropo de outfit. Fac ordine în haine, în dulap. Separ ce știu că sigur nu mai port în următorul anotimp și îmi pun mai aproape puloverele. Le găsesc în fiecare an la fel de dragi, de călduroase, de oversized și mă gândesc, din nou, pe sub ce geaca îmi încap mie așa pufoșenii ?! Până și în casă am câteva „călduroase” pe care le tot țin, până apar primii ghiocei. Asortate cu colanți și papucei de casă pufoși, normal.

IMG_20171001_195036.jpg

 

       6. Beau cafea

În utlimul timp ajung destul de greu la Mau, să-mi încep ziua cu cafea la pachet. Dar, am privilegiul de a putea cere, duminica (deși e închis duminica la Mau), o cafea aproape fierbinte, cu ce aromă vreau eu, și să stau să văd cum se prepară, cum se încălzește espressorul, cum scoate aburi în spațiul mic și cochet și mă gândesc, de fiecare dată, că e mai bună cafeau când primesc pe lângă ea și această experiență intimă.

IMG_20171001_195321

       7. Îmi vizitez familia

Pentru că, deși suntem aproape unii de alții, și nu trece o zi fără să vorbim, chiar și de două ori pe zi, întâlnirile la mama și tata sunt speciale. Ne adunăm atâți câți suntem și stăm, fiecare unde se simte mai bine, fetele cu fetele, băieții la meci, mâncăm, bem șpriț cu tata sau vișinată cu mama. Povestim, râdem, cotrobăim prin sertare și prin cărți, eu și sora mea, iar la final, până la parter, ne veghează patru ochi, așa cum ne-au vegheat până acum toată viața noastră.

       8. Citesc

Ajunși acasă, fiecare își găsește colțul de relaxare. Eu citesc. Termin o carte, încep alta. Scriu articole, caut pe Pinterest tot felul de decoruri tomnatice, până când, pe geam, nu se mai văd frunzele arămii ale copacilor. Se vede doar lumina difuză a becului stradal, deși e doar ora 19. A mai început o lună.

Bine ai venit Octombrie!

Cu cel mai mare drag,

Iulia

5 gânduri despre „Ce faci în acest Octombrie?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s