Învățături din delegație (II)

Acest articol este o continuare a acestuia … pentru că încă descopăr cât de palpitant este să călătorești în scopuri profesionale.

  1. Radio România actualități …

… merge în orice spațiu, orice cotlon, pe orice undă, în orice pas, orice strâmtoare, peșteră, groapă, munte, pisc… peste tot.

Dar e frumos, pentru că așa mai ascultă omul un Mozart, de altfel, doar în izolare și intimitate poți să asculți Mozart … Bine, în cazul meu, în intimitatea mașinii de serviciu, pe scaunul din dreapta, prin Pasul Oituz, pe timp de ploaie, cu o priveliște minunată.

16.-RADOR-Banner-Radio-Romania-88

Copy of Book Cover

  1. Începi să citești mai mult. Sau să te uiți la filme.

Ceea ce eu consider că e un mare avantaj, indiferent de carte, indiferent de film. E un timp bine petrecut, pentru că pune mintea puțin în mișcare, înveți ceva de la sine, îți mai vin idei, sau poate mai ințelegi unele lucruri din trecutul tău, sau din viitor, de ce nu? Cu toții ne căutăm pe noi, și pe cei iubiți, în cărți și-n filme.

  1. Câte stele are un hotel?

Diferența între hoteluri nu e dată de numarul de stele. E data de acea mini trusă de urgență: ac, ață și ac de siguranță … Când ai ținutele stabilite pe zile, numărate, fără rezerve (ceea ce iarăși a fost o lecție pentru mine: să iau mereu o ținută în plus, pe lângă puloverele de care oricum nu mă despart, deși mă uit pe prognoze la caniculă și minim 40 de grade, și, de asemenea, să îmi pun în bagaj o mini trusă de urgențe), ți se rupe un nasture, eventual de la pantaloni sau de la cămașă, fix al treilea de sus, încât să fie exact cum nu îți dorești …

IMG_20170709_223411

  1. Cunoști oameni

Indiferent de job, atunci când ești plecat în delegație, ai de-aface cu oameni cu care, în mod normal, nu interacționezi. Chiar dacă îi știi din alte împrejurări, sau stai de vorbă cu ei la telefon, sau schimbi cateva e-mail-uri în fiecare zi. Dar ce se transformă relațiile când stați la o terasă, seara, după program, la o limonadă cu mentă proaspătă, de vorbă despre una alta, numai despre birou nu?

IMG_20170716_215353

  1. Îți cumperi mereu cosmetice

Pentru că întotdeauna „uiți” ceva acasă. O cremă de mâini, un creion maro de ochi, fără de care pur și simplu nu poți ieși din hotel. Și, dacă tot ești în mall, de ce să nu probezi și una, alta, că doar nu ai altceva de făcut. Și uite așa te întorci cu perne cu pisici, pungi resigilabile, pături și lumânări parfumate.

Eu mi-am cam făcut de cap în Douglas si Ikea

slider_tragetaschen_01

Și tot nu cred că am epuizat învățăturile din delegație. S-ar putea să fie și o parte a III-a. Așteptăm următoarea plecare?

Până atunci, cu cel mai mare drag,

Iulia

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s