Din septembrie în septembrie

În această lună septembrie, Psihoblog împlinește un an. Mergem în picioare, vorba cuiva care mă felicita la un an de „carieră”. Și mă gândeam că lucrurile s-au schimbat. Unele în bine, altele, pur și simplu, s-au schimbat. Pe unii oameni i-am cunoscut, pe unii mă chinui să îi cunosc și în continuare. Eu m-am schimbat. Am alte interese acum, mă focalizez pe alte domenii, explorez alte meleaguri, mult mai plăcute sufletului meu. Citesc mai mult, scriu mai puțin (dovadă și cifrele incriminatoare din paranteza lunilor de arhivă). Însă ce nu s-a schimbat este această plăcere a mea de a întoarce pagina la început de toamnă.

Și, pentru că e anotimpul preferat al multor cunoștințe ale mele, încep să întreb în stânga și în dreapta, de ce place tuturor toamna? Dar, ca să fie corect și cinstit, încep eu prima și vă spun, pe scurt, de ce îmi place mie anotimpul ploios, cu copaci goi și ceruri gri.

  1. Încep să scot păturicile mele preferate, să le înșir pe canapea, să mă ghemuiesc în ele în timp ce ne uităm la un film, sau, să mă învelesc cu ele, în serile în care încă ne încumetăm să adormim cu geamul deschis, doar ca să ne trezim în miez de noapte să închidem tot ce putem. Și, pentru că nu am mai avut răbdare și am citit cartea în vară, abia în acest sezon am ocazia de a pune în practică tot ce-i mai Hygge pe lume.

IMG_20170904_212840

  1. Ascult ceea ce eu numesc „soundtrack-ul de toamnă”, și anume o suită de melodii jazz, unele foarte cunoscute, altele familiare doar celor ce iubesc, cu adevărat, acest gen de muzică, și, unele pe care oricine s-a uitat la Tom & Jerry le recunoaște imediat. Pe youtube video-ul se numește The Greatest Woody Allen’s Movie Music – Soundtracks. Dar eu îi asociez muzica acestei frumoase perioade, poate datorită  multelor filme în care toamna trece peste Central Park incredibil de frumos.

hqdefault

  1. Mă reîntâlnesc cu cremele de mâini. Și sincer, cum se face 1 septembrie, cum mi se usucă pielea, cum îmi crapă cuticulele. Ceasul biologic. Așa că profit și scot de prin cutii, buzunare, genți și alte cotloane, toate flacoanele, tuburile, cutiile de cremă hidratantă. Recunosc, sunt obsedată de micile minuni parfumate (îmi și plac cremele în miniatură, dar despre asta, altă dată), iar în ultimele zile (multe zile) am fost oarecum obsedată de această minune cu un miros extraordinar.

IMG_20170904_220000

  1. Mă uit la filme, din nou, că tot vorbeam de Woody Allen, despre care, dacă ați citit aici, știți că mă fascinează. Uneori reiau filme de care mi se face dor, sau, când mă simt mai odihnită, caut de zor ceva nou și mă uit. Destul de recent am revăzut Lost in translation, iar apoi, intrigată de maniera de a regiza a Sofiei Coppola, m-am uitat și la Somewhere. Dar tot Lost in translation este mai reușit, zic eu.

lost_in_trans_1-512

  1. Mi-am scos deja ghetuțele Avarca. Cele galbene, pe care le-am lăudat aici. Le ador, în continuare, iar anul acesta am idei noi de ținute, în care să le integrez și de care să mă bucur zi de zi. Plus că intenționez să îmi achiziționez o noua pereche, deci o nouă culoare.

IMG_20161006_192221

Și, ca bonus le cele scrise mai sus, toamna e anotimpul în care cappuccino e cel mai bun: puțin fierbinte, cât sa iasă aburi din el, dimineața la ora 7, cu aromă dulce de crème brûlée și cu multă, multă stare de bine. De la Mau Café, normal.

Pănă în septembrie viitor, îmi propun să mă bucur de această primă aniversare virtuală, de toate cele scrise mai sus și de tot ce altceva îmi rezervă toamna.

Cu cel mai mare drag,

Iulia

2 gânduri despre „Din septembrie în septembrie

  1. Foarte coooozy si pufos textul…parca e o cafea aromata sau un ceai fierbinte…Din pacate, ma gasesc printre cei pentru care toamna inseamna anxietatate (incepe scoala, plecam de-acasa ca sa merg la liceu sau la facultatea, straturi peste straturi de mici rani pe care le-am tot acumulat in fiecare toamna) si mi se strange inima cand in fiecare dimineata e tot mai rece 😦

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s