Învățături din delegație (I)

Am parte, prin prisma locului meu de muncă, de perioade în care stau la birou și fac activitate de birou, dar și de delegații, când țin training după training până când rămân fără voce.

Recent am avut câteva săptămâni intense în deplasare (motiv pentru care nici nu am mai scris nimic pe blog), și cum stăteam în camera de hotel mi-am dat seama cam cum mă transform eu în altceva (da, intenționat nu am scris altcineva…), atunci când sunt departe de casă.

Care sunt concluziile trase duppă această primă tranșă de delegație?

  1. Îți dai peste cap alimentația!

Pentru că nu poți să gătești atunci când stai la hotel, pleci din cameră la 7 dimineața și te mai întorci la 8 seara.

Sau nu ai ce să alegi ca să îți păstrezi ritmul: fie nu ai timp ( pentru că în delegație timpul zboară de două ori mai repede). Fie te lași „acompaniat” seara de o pungă de ceva toxic.

Saaaau … vrei pur și simplu să compensezi că nu ești acasa și să alini dorul prin zaharuri, săruri, prafuri și grade pe pahar, de ce nu (cu mărusă, desigur) ?

Indiferent de motiv, alimentația ți-e dată peste cap, pierzi două kilograme pentru că nu mai mănânci nimic sau, mai puțin avantajos (fetele știu ce spun), iei câteva kilograme, mai puține decât ai pierde, dacă ar fi cazul, de la toate fastfood-urile încercate.

IMG_20170716_195204

IMG_20170726_131421

  1. Înveți să calci haine pe pat.

Sau … să te împaci cu ideea că te vei prezenta la training cu cămașa șifonată (ceea ce nu se face, pentru că pierzi în prestanță) …

Nu ai cum să stai două săptămâni în hotel și să apari la job ca scos din cutie. Ok : pleci direct de acasă cu hainele călcate, le ții pe umeraș, în husă, le agați de cârlig, în mașină. Dar când pleci cu trenul? Sau, mai rău, cu microbuzul… Îhîm …

Și normal că am un fier de călcat de călătorii, care, săracul, calcă, și la cute, și la guler, la mâneci. Dar când le calci pe pat (că nu mai iei și masa de călcat după tine), peste un cearșaf scorțos (sau eventual o cuvertură satinată, modelată, brodată, cusută cu nu știu ce fir) din start ai pierdut bătălia.

Alternative? Înveți să alegi haine care … nu se șifonează, dar care sunt, cât de cât, elegante.

IMG_20170802_201417.jpg

  1. Începi să apreciezi lucrurile mărunte …

Bețișoarele de urechi. Sau orice alt lucru de o valoare muuult sub ce i-ai atribui tu, zi de zi. Și nu pentru că nu ai putea să cumperi. Sunt doar bețisoare de urechi, sau dischete demachiante, ce mare lucru. Însă, până ceri direcții, cauți magazinul, asta dupa ce te-ai întors la hotel, te-ai schimbat în blugi, teneși și tricou, după ce ai zăcut 15 minute cu picioarele în apă rece, ca să îți recapeți simțurile… Și oricât de lăudabil ar fi gestul hotelierilor de a-ți pune la dispoziție un kit de igienă, acelea nu sunt bețișoare de ureche sau dischete demachiante. Sunt obiecte de tortură, la cât de tare înțeapă / zgârie și alte cele.

  1. Nu mai faci diferența între gel de duș, șampon, balsam sau mască de par …

Nu are nici un rost să îți planifici de acasă seara de gomaj, sau de mască peel sau mai știu eu ce sesiune de epilare. Odată intrat în ritmul de delegație nici nu te mai interesează cu ce dai pe păr, cu ce dai pe corp, că oricum e una și aceeași chestie. Plus, eu sunt și curioasă și mereu încerc produsele din hotel: șampon gel de duș 2 în 1. Cremă hidratantă de față și corp. Săpuuuuun rotund.

Oricum, e clar: nu o să faci baie în cadă ci doar duș. Așa că, ce să te mai deranjezi?

IMG_20170802_202803

  1. Te împrietenești cu tine …

Aș putea spune că acesta e aspectul cel mai intens, dar și cel mai plăcut. Stai cu tine în intimitate și în liniște, într-un loc ce nu e „acasă”, unde poți fi tu altfel, scos din ritmul vieții cotidinie și înveți să gândești în perspectivă. Să își pui întrebări. Să încerci să cauți răspuns la ” De ce-ul? ” tău…

Cu cel mai mare drag,

Iulia

IMG_20170711_065437

 

 

Un gând despre „Învățături din delegație (I)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s