Ce miroase mai frumos?

Ce face omul prima și prima dată când vrea să își cumpere cosmetice, flori, cărți (înpătimiții știu despre ce vorbesc) și mâncare? Miroase. Asta face. Bagă nasul. Să simtă cu toți receptorii mireasma pe care o emană ceea ce vrea să cumpere. (Că doar asta e și ideea din spatele testerelor. Să nu mai desfacă omul produsul și să nu-l cumpere pentru că nu-i place cum miroase. Măcar să știe una și bună: îi place, cumpără. Nu-i place, caută altceva).

Ați prins ideea. Și mie îmi place să fac asta. Și nu ezit. Când e de mirosit, miros. (Între noi fie vorba, am și cu ce … ) Și cum săptămâna trecută am avut parte de o plimbare ca între fete, prin mall (desigr), tot adulmecând diverse (până când am ajuns la saturație), m-am gândit că ar fi ceva interesant să înpărtășesc cu voi unele din cele mai simpatice mirosuri de care m-am bucurat în ultima perioadă. O să elimin parfumurile, la care am preferințe stabile (vezi aici) și gelurile de duș, pentru că deja v-am bucurat cu colecția mea, aici.

°   Daar, din ultima categorie, doar că sub un alt format, vă scriu totuși despre minunăția aceasta de spumă de dus (dap, primul meu contact cu spuma de duș …) de la Balea, din DM, cu miros de prajitură cu lămâie și căpșuni. Ferească … Numai la prima utilizare cred că am consumat mai mult de jumătate din tub, doar ca să-mi ațât și mai tare pofta de prăjitură facută în casă. Nu mă săturam de miros de tartă cu fructe. Și cu lămâie și căpșuni și frișcă. Ce mai … un deliciu.

(De altfel, ca și produs, nu e cine știe ce, din păcate. Și nici mirosul nu persistă nici măcar cât să te bagi în pat, după dușul de seară. Nu contează, îmi voi cumpăra și în viitor, pentru că oricum ultimul produs e de bază. Iaaar, pentru un deliciu de moment, miroase extraordinar).

° Aaapoi … această minunăție de deodorant, (care între timp și-a schimbat înfățișarea)  pe care eu îl folosesc la nesfârșit și de al cărui miros nu m-am săturat. Dove minerals. Mie îmi place cum miroase când mă activez și fug și mă agit și mă ia cu călduri și alta nu. Îmi asigură și protecție (deși pentru asta am un alt produs) dar cel mai tare mă bucură mirosul de curat, proaspăt și piatră rece.

°  Pentru că nimic nu zice „hygge” (urmează să vă explic într-o recenzie de carte, cât de repede pot să o scriu) mai bine decât o lumânare, mie îmi place mult cea de la Pepco, în pahar de sticlă, roșie că e cu aromă de fructe de pădure. Și surprinzător, chiar miroase frumos. Mai ales după ce o sting (punând ceva deasupra paharului, ca să nu scoată fum) și începe să se răcească, aroma fructată se menține puțintel timp.

°    Șiiiii preferata preferatelor, despre care abia așteptam să scriu, crema „Le petit marseillais” cu ulei de argan, unt de karite și migdale dulci. Am înnebunit pe toooaată lumea (și încă mai am unii pe care îi vizez și care mi-au scăpat până acum). Are un miros dulce dar nu înnecăcios. E plăcut, miroase a drag și dor, ca atunci cand te întorci acasă după o delegație și te îmbrățișează persoana care te-a așteptat. Și da, trebuie să spun, e mirosul care mă călmează și care mă moaie pe picioare. Destul de des mi se întâmplă să fiu surprinsă la birou cu nasul direct în borcan. Și mă bucur că mi-am luat un borcan maaare, ca să mă țină ceva vreme. (Plus că, mai nou, mi-am luat și laptele de corp, care stă pe noptieră și care e bun la toate).

Ei, cam acestea sunt „miresmele” cele mai recente din viața mea. Poate unele dintre ele vă sunt familiare, sau poate nu, oricum un lucru e sigur: mirosul este un simț foarte important și de care nu ar fi rău sa ne folosim, atunci când avem nevoie de o schimbare de „atmosferă”.

Cu cel mai mare drag,

Iulia

2 gânduri despre „Ce miroase mai frumos?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s