La plimbare cu o cafea

Se zice că cel mai mare pericol pentru o relație este rutina. Perfect de acord. Rutina presupune lipsa oricăror senzații asociate cu noutatea, cu imprevizibilul, cu interesantul. Dar, mă întreb, cum și cine stabileste că o relație este atinsă de rutină?

Pentru mine rutina e atunci când eu singură nu mai simt bucurie făcând lucrurile în același fel. Dar, de obicei, reușesc să apreciez ceva ca fiind de fiecare dată diferit, în ceea ce pentru alții ar putea părea rutină.

Fix așa cum am făcut acum câteva zile când am ieșit la plimbare cu … un pahar de cafea. Ce cafea? Normal că preferata mea: latte medie cu creme brullée. De la Mau. Fix așa, ca în rutina mea de zi cu zi.

IMG_20170430_131937Și pe unde ne-am plimbat? Pe același drum pe care ne place să ne plimbam de când ne știm. Pe unde aerul e mai rece, în preajma apei. Și unde vântului îi facem față cu căldura cafelei și dulceața aromei.

IMG_20170430_121526

Am vorbit mult, de una de alta, de potențial, de strategie. Ne-am făcut planuri, ne-am imaginat. Am fost uimiți și, pe undeva, oarecum resemnați. Dar ne-a fost atât de bine având la îndemână sursa noastră de energie: cafeaua.

IMG_20170430_121327

Am avut suficient curaj cât să mergem și după flori. În ciuda temperaturii scăzute, narcisele mici, firave și curate parcă ne-au însuflețit și ne-au convins că primăvara este totuși în aer.

IMG_20170430_130036

Iar la un moment dat ne-am încrucișat drumul cu o pisică. Mai mai că se pregătea să fugă, dar ne-a mai dat o șansă, bine camuflată lângă un copac. Sau poate … cafelei i-a dat o șansă, pândind-o din tufiș?

IMG_20170430_132100

Deși aproape de casă, nu ne-am pierdut inspirația (și nici cafeaua nu o terminasem) și parcă încă mai aveam ceva să ne spunem.

IMG_20170430_131704

IMG_20170430_132338

Dar … avem tot timpul din lume (și cafea la discreție), așa că mai lăsăm și pentru alte întâlniri … la un pahar de latte. De la Mau, normal.

Cu cel mai mare drag,

Iulia

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s