Undeva, într-un slogan

15417842_10209920298256377_1260356458_o

Poate că e din cauza perioadei festive, în pline pregătiri de Crăciun, când lumea e mai bună, mai îngăduitoare, mai puțin critică cu ceilalți. Sau poate e pornirea interioară, nativă, a omului de a explora necunoscutul, sau poate e doar firea mea curioasă, sau poate sfârșitul de an, bilanțul, planurile, că vom face mai multe, că vom avea mai multe, că vom ști mai multe. Că vom sta mai puțin la calculator și mai mult printre prieteni. Că vom mânca mai sănătos, că vom face mai mult sport. Că-uri si că-uri, în funcție de fiecare în parte.

Că-ul meu e legat de lumea mare. Că voi călători. Fără mai mult, fără mai puțin, fără locație. Virtual sau în realitate. În țări sau sate, în case sau pe străzi străine. La munte, la mare, la deal sau câmpie. Prin cer, pe astfalt sau pe șinele ruginite. În gând sau pe atlas.

Cum începi o călătorie cum se cuvine? Cu o destinație. Și cum alegi o destinație? Cauți pe google, normal. Și când am dat peste acest articol, mi-am dat seama spre ce tânjea sufletul meu: spre aventură.

Dacă ești pasionat de geografie, sau istorie. Dacă îți permiți călătorii exotice. Dacă te gândești să pleci undeva anul viitor, sau dacă, purși simplu, ai fost peste tot (slabe șanse) și crezi ca nu mai ai nimic nou de învățat (și mai slabe șanse), poate citind articolul vei privi altfel lumea în care trăim, țara ta natală și credințele tale despre celelalte țări.

Pe mine unele idei m-au surprins, infirmând stereotipurile în a căror capcană și eu cad. Altele mi-au confirmat anumite așteptări. Unele țări nici nu le cunoșteam, dapăi să le mai știu și sloganul. M-am bucurat și am învățat, am râs și am simțit compasiune. Am visat și apoi m-am încurajat la gândul că sunt atât de multe locuri pe care nu le voi vedea, dar sunt atâtea pe care le vad zi de zi și de care nu mă bucur suficient.

Tot ce pot eu să spun e că da, în viață călătoria e la fel de importantă ca destinația și, mai ales, ca alegerile pe care le faci până a ajunge la destinație. Sau poate chiar mai importantă. Eu așa zic…

Călătorie frumoasă pe harta lumii în slogane !

Iulia

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s