[Săptămâna n°9] Provocări în 2016

Dacă ajungi să citești acest articol, fără să fi citit și altele, intră aici să vezi despre ce provocare scriu mai jos. Și, apoi, citește și ce am scris în primul articol din seria de 10, de final de an 2016, aaaaici.Presupunând că ai citit deja articolul anterior, unde am scris despre cele mai frumoase momente ale anului 2016, acum vei avea ocazia să citești și care au fost cele 9 provocări prin care am trecut în anul care, sper, se va termina fără să fiu nevoită să mai adaug altele noi …

  • Deși supervizarea apare și în lista de momente fericite, trebuie să recunosc că,  nu e nicicând și pentru nimeni, ușor să se expună, voluntar și nu prea, la critici în privința practicii sale. Așa că da, am fost reticentă, am trecut prin momente de nervi, de rușine de propriile greșeli. Am trecut prin blocaje și am ratat unele lecții doar pentru că noutatea situației m-a copleșit. Eeiii bine, nu-mi rămâne decât să mă bucur mai mult la următoarea întâlnire de grup.
  • Diagnosticarea cu hipertiroidism îmi impactează și acum viața și îmi doresc tare mult ca efectele să se diminueze cu același ritm ca până acum, adică rapid. Poate voi scrie într-o postare separată totul despre experiența grea dar care m-a schimbat în bine.
  • Ceva care m-a stabilizat din mai multe puncte de vedere a fost preluarea cabinetului de una singură. Am pornit singură la drum, a fost o decizie luată strict pentru mine, m-am bucurat când cineva mi s-a alăturat, dar, cum nu suntem în totalitate stăpâni pe relații, unele colaborări durează mai mult, unele mai puțin. Important pentru mine a fost că m-am putut baza pe colaborarea cu mine. Lecție învățată.
  • Mie nu mi-e ușor niciodată să mă organizez când e vorba de acte și de instituții și risc de cele mai multe ori să nu fiu la zi (ca să nu zic în ilegalitate, căci nu ajung până acolo). Așa că, obținerea atestatului de la colegiul psihologilor și pregătirea dosarului, au fost o corvoadă. Însă a meritat din plin să știu că acum fac parte din marea familie de psihoterapeuți din România și că mă bucur și eu de aceleași drepturi și mă supun acelorași obligații.
  • Am „pierdut” și anul acesta un om drag, din fericire nu pentru totdeauna, ci doar că spațiul fizic s-a mărit între noi, dar Franța nu e chiar atât de departe, nu?  Și bine, exagerez când spun că am pierdut, pentru că suntem în continuare conectate, apropiate și prietene de încredere.
  • Am preluat noi responsabilități la job, la un nivel superior, care mi-au testat diplomația și răbdarea și emoțiile, fără ca recompensele să fie pe măsura implicării mele. Asta mă frustrează în continuare și nici că mă mai pot debarasa în viitorul apropiat.
  • Am trecut prin momente de adevărată frică, nevoită să călătoresc cu metroul în Franța. Am simțit pe pielea mea teroarea prin care parizienii trec zi de zi și m-am întristat. Și pentru unii și pentru ceilalți…cu toții nevinovați.
  • Expunerea constantă la nefericirile, tristețile și necazurile celorlalți, a rămâne uman și a continua să lucrezi și să te dezvolți alături de cei ce îți cer ajutorul, făcând tot ce poți ca să le fie lor bine fără să te rănești pe tine, sunt riscuri ale meseriei mele pe care mi le-am asumat. Și cred că e o meserie pe viață și a cărei formare nu se termină până la sfârșit. Al carierei și al vieții.
  • În final, însă partea cea mai grea din anul acesta, cu care încă mă lupt și cu care lucrez, pentru că încă nu îmi iese cum vreau eu, a fost să spun clar care sunt dorințele mele. Ai spune că asta fac de o viață (de psihoterapeut). Ei bine, nu. Nu îmi iese încă, mă pierd în propriu-mi discurs, uit argumentele…Și doar ține de mine, și sunt lucruri pe care le cunosc, dar, vorba cuiva, nu știu să mă vând…

Fă și tu acest exercițiu și vei vedea că, fără să îți dai seama, cele mai grele momente din ultimul an nu o să îți mai pară atât de grele și, mai mult, o să găsești în ele lecții neprețuite care te ajută să mergi mai departe. An de an, mai frumos și mai înțelept. Așa cum după fiecare noapte, lumina e tot mai frumoasă…

14970857_10209629862675669_1083804979_o

Cu cel mai mare drag,

Iulia

8 gânduri despre „[Săptămâna n°9] Provocări în 2016

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s