[Săptămâna n°10] Cele 10 momente ale lui 2016

Dacă ai mai fost pe acest blog, este foarte posibil să fi citit această postare și să știi despre intenția mea de a îmi face bilanțul pe 2016 într-un mod diferit. Dacă nu ai dat încă peste postarea despre care vorbesc, apasă, pur și simplu, aici și spor la citit.

Nu mi-a fost greu să găsesc cele 10 momente cheie ale anului 2016. Au fost mult mai multe. Am încercat să le însumez într-o frază de final.
Însă, ceea ce s-a petrecut în timpul pe care l-am consacrat acestei sarcini, a fost minunat. Am retrăit cu adevărat fiecare moment, așa cum mi-l amintesc eu, adică și mai frumos, și mai emoționant, și mai al meu și al persoanei mele.
Se spune că amintirile nu sunt decât o reconstituire a ceea ce s-a întâmplat. Că nu suntem capabili mental să retrăim situațiile din trecut în mod exact, detaliu cu detaliu. Și eu zic ce bine că e așa! Mintea noastră știe că inima are întâietate când vine vorba de amintiri și că noi retrăim emoții și sentimente și stări de spirit. Pe ce stradă s-a întâmplat, sau în ce cameră am citit ceva, sau câte scaune erau la masă când am aflat ceva. Pentru mine contează pur și simplu ce am simțit. Că visez, că plutesc sau că am fluturi în stomac …
 
Am încercat să le scriu în ordine cronologică dar mi-am dat seama că nu mai are nici o importanță. Împreună, indiferent de ordine, sunt atât de frumoase și fac din 2016 un an reușit, chiar dacă pe lista mea de obiective mai sunt încă unele la care nici nu m-am mai gândit în anul ce trece atât de repede.
 
1. Însă, prima și prima dată m-am gândit la deschiderea oficială a cabinetului meu, prin primul atelierul de dezvoltare personală. A însemnat pentru mine momentul în care m-am simțit a cabinetului. L-am integrat ca parte a ființei mele și spațiu de viitoare dezvoltare.
Dar, cum cu o floare nu se face primăvară, regret că nu am adunat mai multe alte flori în buchetul de ateliere.
 
2. Apoi, deși asta a fost la început de iulie, am fost în concediul la Corbu și cât am putut să mă relaxez și să mă deconectez de tehnologie și de aglomerație. M-am încărcat din nisipul plin de scoici, din apa limpede și din cartea minunată pe care am devorat-o. M-am lăsat cuprinsă de soare, nici nu mi-a păsat de bronz, de dungi, de unghii sau păr. Ci pur și simplu am vrut să fiu fiica soarelui și așa am fost. 
Iar Corbu … mi-e scris pe piele și în suflet.
Adăugați o legendă
 
3. Înainte de mare, pe la sfârsitul lunii iunie, am fost într-o delegație în Paris. Unde am muncit. Mult. Foarte mult. Și am trecut prin situații incomode și invazive și am trecut prin testul cuiva itimidat și intimidant. Dar, mi-am petrecut ziua de naștere într-un cadru minunat, alături de doi oameni dragi, care urmau să devină părinți și din a căror bucurie m-am încărcat și de unde mi-am luat încrederea privind această decizie, care nu e mereu ușoară. 
 
4. În septembrie, nepoata mea a început școala. Mi-am pus o dorință. Mi-am dorit, în prima ei zi de școală, să o putem învăța să gestioneze situațiile mai grele, situațiile neplăcute, să fim alături de ea când se bucură, să nu luăm lucrurile de bune. Să știe că are întotdeauna la ea puterea de a alege frumosul, binele, prietenia și că acestea sunt adevaratele Puteri. Ele îi vor aduce alți oameni frumoși în jur și îi vor aduce un suflet bun pe mai târziu.
 
6. De acum lucrurile se precipită și îmi vine în minte concediul medical din august, și cum blogul e rezultatul acelei perioade, și al acelei stări care încă durează și de care mă bucur în fiecare zi și în fiecare postare.
 
7. Duminicile în copilăria soțului meu, unde mergem rar, dar mereu doar când e frumos afară și când avem nevoie de echilibrare. E un alt spațiu, un alt timp, un alt aer din care nu ai cum să nu pleci mai sănătos. Nu ai nevoie decât să te uiți pe deasupra dealurilor, unde se întâlnește pământiul cu albastrul cerului și te hipnotizează, te convinge să lași în urmă ecrane, cărți, mașini, răni, tristeți, furii și mărunțișuri nespuse.
8. Am făcut și pasul următor în profesia mea și am început să merg la supervizare în psihoterapie sistemică, la Iași. Am fost suficient de norocoase să ne menținem grupul de la formare, un grup de femei minunate de la care am luat atât de multe doar până acum și de la care știu că mai aaaam de unde lua.
 
9. Pe undeva, prin vară, am fost la primul meu concert în Piața Constituției, la Maroon 5 ! Nu m-a interesat decât că mi-am dorit mult să merg. Am cântat cât am putut, tooate versurile, și mi-am mulțumit că nu m-am privat de acest moft.
 
10. Și o altă premieră pentru mine: am fost la meci, prima dată pe Arena Naționala. . Mă gândeam la experimentele din psihologia socială și la profesorul care ni le povestea cu atât de multă pasiune. Și apoi, am văzut privirea emoționată a celui de lângă mine și am știut că toate experimentele sunt neimportante uneori, și, că, în final, toți simțim diferit și e perfect așa.
 
Toate plimbările de duminică și toate zilele cu familia și tot soarele din vară și narcisele din primăvară și toate frunzele de toamnă și serile cu cidru sau cele cu ceai, nopțile toride, momentul în care am scos pilota că prea se lăsa răcoare seara și muzica ascultată în balcon, cu o carte în mână și toooate celelalte cărți citite și prăjituri mâncate singură sau cu fetele, dragele mele colege și tot ce nu încape aici dar care e părticică din mine, fiecare minut și fiecare zi din anul ce încă se derulează.
 
Fă și tu această listă! Să vezi ce multe momente frumoase ai avut în anul acesta. Sigur acum le vei vedea cu alți ochi și o să le apreciezi mult mai mult. Și o să te apreciezi pe tine mult mai mult știind că ai cu ce să te mândrești de 2016.
 
 
Cu cel mai mare drag,
Iulia

9 gânduri despre „[Săptămâna n°10] Cele 10 momente ale lui 2016

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s