5 pentru #4 Ce am învățat stând singură

Am avut parte de un week-end singura acasa.
Nu-i nici prima si nici ultima data cand raman doar eu si nu ar fi fost ceva de speriat daca nu ar fi plouat ataaaat de mult, in continuu, fara oprire, excesiv de mult, astfel incat sa nu pot iesi nici macar sa imi cumpar ceva de rontait.

Asa ca iata-ma singura, pentru doua zile intregi, eu si casa mea cu toate obiectele mele dragi din ea si cu creativitatea mea de pus in practica, ba in bucatarie, ba in garderoba, ba in cosmetice, ba in biblioteca.
Pe langa toot ce am facut ca sa imi omor timpul (sa ma ingrijesc, sa fac curat, sa citesc, sa mananc si toate cele), duminica seara am tras linia si m-am intrebat: ce stiu eu despre mine dupa acest lucru si nu stiam (sau uitasem) inainte:
– Mi-am dat seama ca iubesc cu adevarat oamenii si imi place sa fiu printre ei.
– Mi-am confirmat ca imi place de mor sa citesc. Am devorat o carte buna intr-o singura zi. Cam 480 de pagini…dar nu le-am simtit.
– Stiam ca imi place ceaiul. Am scris si aici si imi continui cautarile printre brandurile de ceaiuri. Asa ca am baut in acest week-end din tot ce aveam. Asa, in ciuda ploii.
– Mi-am dat seama ca am inceput iar sa mananc fara masura. Subiect care incepe sa ma ingrijoreze dar de care ma ocup. De luni.
– Ca si eu am puterea „calmului” doar nu stiu cum sa o activez cand sunt in preajma celorlalti. Uneori numai calma nu sunt, ca si cum ceilalti m-ar activa, m-ar intarata. Hmm…ceva de lucrat cu mine.

Daaar, si asta nu mai face parte din lista, ca deja mai sunt sunt cinci liniute, mi-am dat seama ca nu am conflicte cu mine si ca sunt o prezenta placuta de avut in preajma mea. Ca nu ma deranjeaza sa fiu cu mine atat de multe ore. Da, e greu sa nu ai cu cine vorbi 48 de ore, sa vrei sa povestesti ceva si sa iti dai seama ca nu te ai decat pe tine si…tu stii deja. Insa, sunt fericita ca nu fug de mine si ca ma iubesc si ma apreciez cand sunt singura, pentru ca duc cu mine iubirea de sine si o transform in iubire de ceilalti. Si asta as vrea eu sa fie constanta mea.

Pana data viitoare,

Fiti fericiti, mai ales cand obiectul fericirii voastre sunteti chiar voi!

Aaa..si am mai facut si poze de pe geam. Sa imi pot accesa amintirea acestor zile atunci cand voi avea nevoie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s