5 pentru #1: Ceai, ceai și iar ceai

Titlul acestei postări spune tot. Îmi plac ceaiurile. Beau ceai în fiecare zi. Îmi place orice fel de ceai. Beau ceai natural, din plante culese de tata de pe câmp,  beau ceai de fructe, beau ceai negru cu lapte. Beau ceaiuri scumpe și ceaiuri mai puțin scumpe. Din magazine de profil sau de la raion. Nu fac pretenții la ceai, nu fac pretenții la cana din care beau ceaiul (de cele mai multe ori) daaaar … pentru că mereu apare câte un „daaar”, am și eu preferințele mele.

Iată cu ce mă delectez eu aproape în fiecare zi (dar nu cu toate odată …).

5. Pe ultimul loc, un ceai autohton, numai bun pentru sezonul rece (care se apropie), Fares – Ceai de iarnă, gama Anotimpuri. Scorțișoară, măr și portocală. Îmi place că la acest ceai, spre deosebire de următorul, scorțișoara nu e atât de puternică. Dozată perfect pentru a potența gustul de măr, măr care se îmbină tare bine cu portocala … Mmm … numai bun de stat sub brad. Ce spune Iarnă mai bine decât scorțișoară, măr și portocală? Nimic, este?

4. Din gama Yogi Tea – Echilibru Feminin (pe care le iau de aici). Cu gust puternic de scorțișoară (pe care, cum spuneam ceva mai sus, eu o simt foarte puternică), ajutată și de ghimbir. Ghimbir care te pișcă obraznic de limbă și de obraz. Plus cuișoare și angelică.

În plus e „feminin” … numai cum aud acest cuvânt și se trezește în mine feminitatea ascunsă prin cotloanele mele intime…

3. Al treilea loc în îndrăznețul meu clasament despre … ceaiuri … Pharaon – Mariage Freres. Ceai verde cu ananas și mango confiat.

Prima înghițitură din acest ceai mă duce cu gândul direct în fața cutiei pe care o desfac și pe care o adulmec de la distanță mică. Sunt în luxosul magazin din Le Marais, Paris. Cel mai scump cartier, cu apartamente imense, chic pariesien … Perfecțiunea momentului mă copleșește făcându-mi imposibilă scriitura. Prea mică pentru măreția pasiunii ce domnește în acel spațiu.

2. Al doilea cel mai bun ceai de care m-am bucurat până acum (cu siguranță vor fi și alte asemenea delicii, pentru că sigur nu am consumat acest dar pana la 30 de ani) este Pretty woman – Pomme D’ambre. Ceai verde cu piper, zmeură și șampanie. E buuun de îți vine să îl bei ca pe apă. Delicat, naiv și îndrăzneț în același timp.

L-am primit cadou din Franța, de la cineva care a vrut să impresioneze și a re-u-șit. Punct.

1. Iar pe primul loc, cel mai așteptat … să bată tobele (toaaată lumea folosește trucul acesta, știu) … Nu e numai un ceai, e un brand întreg. Pentru mine e gama desăvârșită de minuni la pachet : Kusmi Tea Paris.

Avertizez pe oricine mi se alătură la o cană de ceai Kusmi: e puternic, e agresiv. Aromat, în combinațiile originale pe care le propune. Oriental, exotic, rece ca Rusia, e un ceai de băut în anumite momente, cu anumiți oameni. E ceai de atmosferă și atitudine. Intimidant pe alocuri, dar întotdeauna știe să alinte, dacă îi permiți.

Aaa … și a fost cel mai inspirat cadou de ziua mea, primit direct în Paris, la doisprezece noaptea, după peripeții în care a stat singur într-un birou neîncuiat …

E loc de încheiere? Eu zic că nu. Oricum nu mai văd tastele din cauza cănii aburinde din care beau ceai,  normal.

Cu cel mai mare drag,

Iulia

2 gânduri despre „5 pentru #1: Ceai, ceai și iar ceai

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s